Gymnasiemästerskapet

Gymnasiemästerskapet 2018 – i siffror

Förra året genomfördes det första Gymnasiemästerskapet och det blev riktigt lyckat! Innan Gymnasiemästerskapet 2019 går av stapeln, kan vi se över lite siffror från förra året!

Anmälda spelare

Unika tittare online

Tävlande Skolor

Om Gymnasiemästerskapet

Gymnasiemästerskapet är en turnering där olika skolor möts och utmanar varandra i den snabbast växande precisionsidrotten: e-sport

Gymnasiemästerskapet och e-sport

E-sport är en precisionsidrott som innebär att en tävlar i digitala spel i olika former. Som med många andra idrotter finns det ett flertal grenar inom e-sporten, då i form av olika spel. Många spel som folk spelar dagligen är också e-sport.

Jämlikhet

Vi arbetar aktivt med att öppna upp e-sporten och göra den välkomnande för alla, och detta gäller också i vårt arbete med Gymnasiemästerskapet 

Gemenskap

Genom att olika skolor tävlar kommer elever från olika håll, både på skolan och i staden, att mötas och umgås.

Uppförandekod

På Gymnasiemästerskapet följs esportens ”Code of Conduct”, framtagen av organisationen Respect all Compete. Detta innebär bland annat att inga former av kränkande beteenden är tillåtna.

Supporterkultur

Genom att skolorna utmanar varandra i esport tror vi att det kan skapas en hälsosam kultur för att heja på sin skola. Detta i kombination med värderingarna i Gymnasiemästerskapet kan leda till en trevlig och respektfull supporterkultur.

Gymnasiemästerskapet 2019

Mer information om Gymnasiemästerskapet 2019 kommer inom kort!

Följ Digital social fritid och Malmö e-sport på sociala medier för att få informationen så fort den publiceras!