Gymnasiemästerskapet

ANMÄLAN TILL GYMNASIEMÄSTERSKAPET ÄR ÖPPEN!

Gymnasiemästerskapet 2019

NU KÖR VI! GYMNASIEMÄSTERSKAPET 2019 ÄR ÖPPET FÖR ANMÄLAN!

Gymnasiemästerskapet kommer att ha sina grand finals den 27-29 september, och sina kvarts- och semifinaler den 21 – 22 september

Årets spel är League of Legends och Counter Strike: Global Offensive, samt ett spel till som kommer att delges inom kort!

Du behöver inte ha ett lag klart på din skola för att anmäla dig. 

Vill du tävla för din skola? Då är det bara att anmäla dig!  

ANMÄL DIG HÄR!

Om Gymnasiemästerskapet

Gymnasiemästerskapet är en turnering där olika skolor möts och utmanar varandra i den snabbast växande precisionsidrotten: e-sport

Gymnasiemästerskapet och e-sport

E-sport är en precisionsidrott som innebär att en tävlar i digitala spel i olika former. Som med många andra idrotter finns det ett flertal grenar inom e-sporten, då i form av olika spel. Många spel som folk spelar dagligen är också e-sport.

Jämlikhet

Vi arbetar aktivt med att öppna upp e-sporten och göra den välkomnande för alla, och detta gäller också i vårt arbete med Gymnasiemästerskapet 

Gemenskap

Genom att olika skolor tävlar kommer elever från olika håll, både på skolan och i staden, att mötas och umgås.

Uppförandekod

På Gymnasiemästerskapet följs esportens ”Code of Conduct”, framtagen av organisationen Respect all Compete. Detta innebär bland annat att inga former av kränkande beteenden är tillåtna.

Supporterkultur

Genom att skolorna utmanar varandra i e-sport tror vi att det kan skapas en hälsosam kultur för att heja på sin skola. Detta i kombination med värderingarna i Gymnasiemästerskapet kan leda till en trevlig och respektfull supporterkultur.

Gymnasiemästerskapet 2018 – i siffror

Förra året genomfördes det första Gymnasiemästerskapet och det blev riktigt lyckat! Innan Gymnasiemästerskapet 2019 går av stapeln, kan vi se över lite siffror från förra året!

Anmälda spelare

Unika tittare online

Tävlande Skolor

Vill du vara med och tävla i Gymnasiemästerskapet 2019?

Då är det bara att anmäla sig! Oavsett om du har ett färdigt lag eller ej så kan du anmäla dig!

ANMÄL DIG HÄR!